nieuws

Beter binnenklimaat met open plantenpot

bouwbreed

Niet de bladeren, maar juist de wortels van planten zorgen voor het bekende luchtzuiverende effect. Micro-organismen in de grond-wortelzone gebruiken schadelijke stoffen als voedsel en breken deze daarbij af.

Met de ‘ademende’ plantenpot van Active Plants kan de vervuilde lucht beter bij de grond-wortelzone komen, waardoor kamerplanten hun luchtzuiverende werk vier à vijf maal beter doen. Een kamerplant in een ademende pot zuivert voor ongeveer 15 vierkante meter in een kantoorgebouw. In scholen geldt dat elke drie kinderen één pot moeten hebben. Overigens is niet elke plant geschikt voor elke soort vervuiling. Het meest bruikbaar is de Spathiphyllum, die alle giffen ‘eet’ die veel voorkomen in gebouwen en die ook nog eens gemakkelijk te onderhouden is.

Reageer op dit artikel