nieuws

Amsterdam lanceert klimaatfonds

bouwbreed Premium

Amsterdam lanceert klimaatfonds

De gemeente Amsterdam gaat 45 miljoen euro investeren in duurzame en financieel rendabele energieprojecten. Wethouder Maarten van Poelgeest lanceerde hiervoor in de Amsterdam Arena het Amsterdams Klimaat- en Energiefonds.

Het fonds gaat investeren in grootschalige projecten die aantoonbaar bijdragen aan energiebesparing, duurzame opwekking en efficiency. Het fonds opereert op afstand van de gemeente.

Veel duurzame investeringen zijn in de opstartfase risicovol voor banken. Het nieuwe fonds kan deze risico’s wel nemen. “Het is belangrijk dat plannen van ondernemers om onze stad te verduurzamen een kans krijgen. Maar we draaien hiermee niet de subsidiekraan open. De projecten moeten rendabel zijn zodat het geïnvesteerde geld weer wordt terugverdiend”, aldus wethouder Van Poelgeest.

Reageer op dit artikel