nieuws

Als enige van sloop gered

bouwbreed Premium

Als enige van sloop gered

Ondersteund door een tijdelijk stalen frame staat deze eenzame gevel te wachten op zijn definitieve constructieve ondersteuning. Aan de Stationsweg in Den Haag, nabij station Hollands Spoor, bouwt Van Zanten Vlaardingen voor Geste Groep een complex met wooneenheden, lofts en bedrijfs- en horecagelegenheden.

De gespaarde gevel maakte deel uit van een rijtje panden dat van gemeentewege tot beschermd stadsgezicht was bestempeld. De overige fa ç ades waren echter in te slechte staat om voor behoud in aanmerking te komen. Zo bleek de specie tussen de stenen verpoederd. Hier keert de sfeer van weleer in nieuwbouw terug.

Het binnenstedelijke project, een ontwerp van KOW, telt vier bouwlagen en wordt onder andere voorzien van zonnepanelen en een deels groene gevel aan de achterzijde. De oplevering staat gepland voor medio volgend jaar.

Foto: Suzanne van de Kerk; tekst: Jan Sint Nicolaas

Reageer op dit artikel