nieuws

Weekers onderzoekt inning van vpb

bouwbreed Premium

Staatssecretaris Weekers (financiën) onderzoekt of er aanleiding is om over te gaan op een andere manier om de vennootschapsbelasting (vpb) te heffen. Dit schrijft hij in de toelichting op een Wetsvoorstel vereenvoudiging formeel verkeer Belastingdienst. Volgens het voorstel worden de regels en procedures voor de heffing van onder meer inkomstenbelasting vereenvoudigd. Weekers heeft overwogen of […]

Staatssecretaris Weekers (financiën) onderzoekt of er aanleiding is om over te gaan op een andere manier om de vennootschapsbelasting (vpb) te heffen. Dit schrijft hij in de toelichting op een Wetsvoorstel vereenvoudiging formeel verkeer Belastingdienst.

Volgens het voorstel worden de regels en procedures voor de heffing van onder meer inkomstenbelasting vereenvoudigd. Weekers heeft overwogen of de voorstellen ook voor de vennootschapsbelasting zouden moeten gelden. Daarbij zijn ondernemers verplicht om aangifte te doen en zelf de hoogte van het te innen bedrag te berekenen.

Reageer op dit artikel