nieuws

Vier sterren BREEAM voor drinkwatergebouw

bouwbreed Premium

Vier sterren BREEAM voor drinkwatergebouw

De eerste drinkwaterproductielocatie met Breeam-certificering is een uitdaging voor Bouwbedrijf Salverda BV in ‘t Harde. Het gebouw van Vitens aan de zuidoever van de Overijsselse Vecht kan op de lange termijn jaarlijks 8 miljoen kuub drinkwater produceren.

Bouwbedrijf Salverda heeft het projectplan voor het drinkwatergebouw zo opgebouwd dat een Breeam-certificatie met vier sterren mogelijk moet zijn. De ontwerpkeuzes en integrale duurzaamheidstoets leverde de nieuwbouw nu al drie sterren op. Duurzame materialen als accoyahout zijn volledig in het ontwerp geïntegreerd. Factor Architecten, IA Groep en landschapsarchitect Veenenbos & Bosch zorgden voor de inpassing in het landschap.

 

Reageer op dit artikel