nieuws

Vakgroep van bestratingsfirma’s

bouwbreed

De vakgroep Ondernemend Bestratend Nederland is een nieuwe loot aan brancheorganisatie Bouwend Nederland. Volgens voorzitter Maxime Verhagen is versterking van de belangenbehartiging hard nodig.

“Het kabinet heeft tijdens Prinsjesdag weer nieuwe bezuinigingen op infra afgekondigd. Dat doet pijn voor onze sector en voor heel Nederland.”

De oprichting van de nieuwe vakgroep gaat gepaard met het vijftigjarig jubileum van de Ondernemingsvereniging Bestratingsbedrijven Nederland. Voorzitter Peter van Beek van de OBN tekende met Verhagen een intentieverklaring tot samenwerking. De vakgroep zal zich richten op arbeidsomstandigheden, veiligheid en scholing. Eveneens op het programma staan innovatie en de veranderende markten.

“Economisch herstel begint altijd bij infra”, zegt Verhagen. “Het kabinet mist kansen op honderden miljoenen bouwomzet en 11.000 banen. Een goede infrastructuur is de basis voor de hele maatschappij. Ook het onderhoud aan wegen, bruggen en viaducten blijft achterwege. Hiermee is de veiligheid in het geding. Het geld moet rollen, er moet geïnvesteerd worden. En dat in duurzame zaken.”

Reageer op dit artikel