nieuws

Sensor brengt verborgen schade aan het licht

bouwbreed

Sensor brengt verborgen schade aan het licht

Konecranes test met zijn RopeQ-methode hijskabels van kranen. Deze visuele en niet-destructieve methode brengt door middel van inductie alle verborgen mankementen van een kabel aan het licht.

Konecranes noemt de RopeQ-methode de enige in z’n soort. Hijskabels kunnen als gevolg van niet direct zichtbare ongelijkheden aanleiding geven tot spontane breuk, zegt Arnoud Versteden, manager process cranes & modernisations, van Konecranes uit Rosmalen. “Dit kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden waarbij de last uit de kraan kan vallen.” Bij de normale visuele inspecties van hijskabels wordt volgens Versteden alleen de buitenzijde van de kabel geïnspecteerd, terwijl er ook problemen kunnen zijn met de (niet zichtbare) kern van de kabel.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de RopeQ-methode

Reageer op dit artikel