nieuws

PvdA hekelt kritiek bouwsector op miljoenennota

bouwbreed

PvdA hekelt kritiek bouwsector op miljoenennota

De kritiek van de bouwsector op de Miljoenennota is bij de PvdA in het verkeerde keelgat geschoten. “Bouwers die nu nog klagen, krijgen van mij een leesbril”, zegt Jacques Monasch.

Hij is de negatieve reacties op de vorige week gepresenteerde Miljoenennota zat. “Geen enkele sector heeft zoveel gekregen als de bouw. Er is vrede gesloten met corporaties die weer gaan investeren. Er komt 400 miljoen euro extra voor de verduurzaming van huurwoningen. De integratieheffing op vastgoed verdwijnt, waardoor het ombouwen van kantoren goedkoper wordt. Het Rijk trekt 35 miljoen euro extra uit voor het energiebesparingsfonds. Het schenkingsrecht wordt uitgebreid, ook daar vroeg de bouw om. We kijken naar het beter meefinancieren van restschuld. We hebben een ongekend lange lijst aan maatregelen voor de bouw getroffen.”

Reageer op dit artikel