nieuws

ProRail bestrijdt ‘foute fietsen’

bouwbreed

Lang niet iedereen zet zijn fiets met het voorwiel in de fietsklem, constateert ProRail, en dat vreet ruimte rond de stations. Een fiets op een standaard neemt volgens de spoorwegbeheerder twee keer zoveel ruimte in beslag als een fiets in een fietsklem. Een hobbel moet er bij station Maarheeze nu voor gaan zorgen dat mensen […]

Lang niet iedereen zet zijn fiets met het voorwiel in de fietsklem, constateert ProRail, en dat vreet ruimte rond de stations. Een fiets op een standaard neemt volgens de spoorwegbeheerder twee keer zoveel ruimte in beslag als een fiets in een fietsklem. Een hobbel moet er bij station Maarheeze nu voor gaan zorgen dat mensen hun fiets wel in de klem zetten. De hobbel is een stalen balk die het fietsers onmogelijk maakt hun rijwiel op de standaard te zetten. De kleine proef moet uitwijzen of mensen hun fiets automatisch in de klem zetten zodat de capaciteit van de stalling beter wordt benut. De proef is een voorbeeld voor andere stations.

Reageer op dit artikel