nieuws

Minder extra geld voor natuuruitgaven

bouwbreed

Minder extra geld voor natuuruitgaven

Net als het kabinet-Rutte I zet ook dit kabinet het mes in de natuuruitgaven. In 2014 en 2015 komt minder extra geld beschikbaar voor de aankoop en onderhoud van natuur dan in het regeerakkoord was toegezegd.

In beide jaren wordt het bedrag verlaagd van 200 naar 100 miljoen euro. Het kabinet zal dat op Prinsjesdag bekendmaken.

Als straks de economie weer aantrekt, krijgt verantwoordelijk staatssecretaris Sharon Dijksma (economische zaken) het ingeleverde geld er weer bij. Welke gevolgen de bezuinigingen hebben voor de provincies is nog niet duidelijk.

D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven maakt zich zorgen over het natuurbudget. Ook Tweede Kamerlid voor GroenLinks Jesse Klaver is erg ongelukkig met het bericht: “Bleker’s afbraakbeleid lijkt te herleven. Zelfs de natuur is niet veilig voor de bezuinigingsdrift van dit kabinet.”

Reageer op dit artikel