nieuws

Imtech bereidt aangiften X Groep voor

bouwbreed

Imtech bereidt aangiften X Groep voor

Imtech rondt over enkele weken de voorbereidingen op een reeks aangiften tegen Poolse en Duitse oud-medewerkers af. Een groot deel hiervan heeft volgens het concern betrekking op de X Groep.

Deze onderneming leverde in de periode tussen 2007 en 2012 voor 29,7 miljoen euro aan voor werkzaamheden die nooit verricht zijn, blijkt uit een in juni gepubliceerd frauderapport. De namen van de personen achter de X Groep zijn nooit bekendgemaakt. Volgens de Telegraaf was Jörg Gerhard Schiele, tot 2002 bestuursvoorzitter van Imtech-onderdeel Rudolph Otto Meyer (ROM), een van de leden van de X Groep. Naast Schiele wordt Max Günter Bobach met diens onderneming Batalpha Bobach opgevoerd als vermeend brein achter de X groep. Schiele en Bobach zouden hulp hebben gekregen van Klaus Betz, sinds 2002 bestuursvoorzitter van de Duitse tak van Imtech. Hij zou er persoonlijk op hebben toegezien, dat de facturen van Batalpha Bobach betaald werden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels