nieuws

Geen beloftes over aanleg IJmeerlijn

bouwbreed Premium

Minister Schultz (infrastructuur) weigert nieuwe beloften te maken over de aanleg van een IJmeerlijn tussen Almere en Amsterdam. De PvdA, en ook D66, voerde de druk op maar Schultz liet zich tijdens een Kamerdebat niet gek maken. De PvdA vindt dat de minister moet beloven dat de IJmeerlijn er hoe dan ook komt, zodra er […]

Minister Schultz (infrastructuur) weigert nieuwe beloften te maken over de aanleg van een IJmeerlijn tussen Almere en Amsterdam. De PvdA, en ook D66, voerde de druk op maar Schultz liet zich tijdens een Kamerdebat niet gek maken.

De PvdA vindt dat de minister moet beloven dat de IJmeerlijn er hoe dan ook komt, zodra er 25.000 huizen zijn gebouwd aan de westkant van Almere. Schultz zei daar niets voor te voelen en benadrukte dat ze met een dergelijke wens ook geen schijn van kans maakt bij de PvdA-minister van Financiën.

“Ik kan niet zeggen bij 25.000 krijgt u hem (IJmeerlijn, red.). Ik zou niet weten waar ik het geld vandaan moet halen.”

Zodra er 25.000 woningen gebouwd zijn in Pampus komt er wel een nieuwe verkenning naar de IJmeerlijn. PvdA’er Albert de Vries legt zich daar niet bij neer. Hij overweegt een motie in te dienen.

Reageer op dit artikel