nieuws

Drinkwaterbedrijf experimenteert met membraanfiltratie

bouwbreed

Zo’n 12.000 inwoners in de omgeving van Bodegraven krijgen over drie jaar 100 procent zuiver drinkwater geleverd in hun huizen. Drinkwaterbedrijf Oasen zoekt in een praktijkproef de beste membranen voor de zuivering.

Sinds twee weken wordt in drinkwaterstation Kamerik dagelijks 1600 liter puur water geproduceerd. Dat is na een passage door membraanfilters ontdaan van alle bacteriën, medicijn- en hormoonresten en anorganische verontreinigingen. De watermoleculen zijn kleiner dan alles wat er eventueel in is opgelost, dus door de poriegrootte van de membranen maar klein genoeg te kiezen blijft er alleen puur water over.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de membraanfiltratie van drinkwater

Reageer op dit artikel