nieuws

DPA versterkt zich met failliet Cauberg-Huygen

bouwbreed

Ingenieursbureau Cauberg-Huygen heeft onderdak gevonden bij de Amsterdamse detacheerder DPA. Curator Michiel Rompelberg voert exclusief onderhandelingen met het beursgenoteerde bedrijf.

DPA wil 80 van de 140 medewerkers van het failliete Maastrichtse ingenieursbureau een arbeidsovereenkomst aanbieden. Inzet is om het afgeslankte bureau als zelfstandige divisie binnen DPA voort te zetten. De zestig personen die niet mee gaan naar Cauberg-Huygen nieuwe stijl zullen waar mogelijk en afhankelijk van hun specialismen elders in DPA worden ondergebracht. De curator en DPA hebben afgesproken de overname uiterlijk 20 september af te ronden.

DPA is een uitzendbureau voor hoogopgeleide professionals. De specialismen variëren van informatietechnologie, financiering en juridische zaken en techniek tot logistiek. Daar komt nu bij het ingenieurswerk van Cauberg-Huygen, dat vooral uitblinkt op het terrein van de akoestiek. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde DPA noteerde vorig jaar een omzet van 65,1 miljoen euro. Cauberg-Huygen was goed voor 17 miljoen euro. Streven van DPA is om de samenwerking tussen het overgenomen bureau en de adviseurs van Huygen Installatie onverminderd voort te zetten.

Bestuursvoorzitter Eric Winter van DPA noemt de consolidatie in de adviesbranche een sterk antwoord op de uitdagende markten. “Je kunt schaalvoordelen bereiken, zoals lagere kosten per professional en een efficiëntere marktbenadering. We worden een betere strategische sparringpartner van onze opdrachtgevers.”

Reageer op dit artikel