nieuws

Cradle to cradle meetbaar gemaakt

bouwbreed Premium

Cradle to cradle meetbaar gemaakt

De Colombiaanse studente Andrea Herrera Jaramillo – Scheepers heeft de eerste stappen gezet in het ontwikkelen van een ontwerpmodel op basis van de cradle to cradle-gedachte.

Haar model maakt het mogelijk een gebouw(ontwerp) te beoordelen op de C2C-aspecten ‘energie’ en ‘materiaal’. Het onderzoek ‘Development of a decision support model for building design’ definieert acht aspecten die van belang zijn voor de ‘C2C-igheid’ van een gebouw. Na vergelijking van deze aspecten in verschillende duurzaam-ontwerptools, heeft de studente van de Universiteit Twente de aspecten ‘energie’ en ‘materiaal’ uitgewerkt tot een schematisch beoordelings- en ontwerpdocument waarmee je de ‘C2C-igheid’ van een gebouw(ontwerp) op die twee punten kunt berekenen.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel