nieuws

‘Cofely kan het verschil maken, vandaar mijn overstap ’

bouwbreed

Het is goed om eens te wisselen van discipline, vindt Mascha van Vuuren-Sanders (41). Dat deed ze zelf verschillende keren, waardoor ze ruime ervaring opdeed met bouw, infra, gebiedsontwikkeling en engineering bij onder meer Arcadis en Ballast Nedam in verschillende directiefuncties. Per 1 september is ze begonnen als algemeen directeur bij Cofely Energy & Infra.

Va nwaar deze overstap?

“Omdat ik geloof dat in de komende tien tot twintig jaar energie en duurzaamheid een onlosmakelijk deel worden van de gebouwde omgeving. Bij Cofely – zeker door moederbedrijf GDF Suez – kan ik daar een bijdrage aan leveren. Cofely kan verschil maken in de energie-efficiency in de gebouwde omgeving. Dat is de reden dat ik overgestapt ben van een bouwer naar een technisch dienstverlener. Ik ben er ook voorstander van dat mensen switchen tussen disciplines.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Mijn brede achtergrond en omdat ik weet voor welke opgave we staan, namelijk het managen van paradigma’s. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan korte versus lange termijn, oude versus nieuwe businessmodellen en markt- en klantgerichter worden. Dat managen, er de juiste invulling aan geven en in de praktijk brengen iswaar ik goed in ben.”

Wat gaat u precies doen?

“Ik ben landelijk verantwoordelijk voor energy en infra. In de inframarkt leveren we vanuit techniek een bijdrage aan een veiligere en betere doorstroming van tunnels, sluizen en bruggen. Wat betreft infra zijn er twee speerpunten: een integrale aanpak van projecten en kennisontwikkeling. We zijn continu bezig met vernieuwing. Energy is een groeimarkt. We verzinnen oplossingen, nieuwe technieken en toepassingen. Dat willen we verder vormgeven.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Nog steeds tevreden opdrachtgevers en een goede samenwerking met partners in de keten. Daarnaast een iets breder portfolio. We willen meer doen voor gemeenten, waterschappen, provincies, maar ook private partijen die een vergelijkbare opgave hebben. Ik hoop echt dat we over een paar jaar met trots nieuwe projecten kunnen laten zien waar we energie-efficiency hebben gerealiseerd.”

Hoe duurzaam bent u zelf tijdens uw werk?

“Mijn eerste indruk is dat we als Cofely echt duurzaam zijn als ik bijvoorbeeld kijk naar het energieverbruik in onze eigen panden en onze inspanningen om het CO 2 -verbruik van ons wagenpark terug te dringen.”

Reageer op dit artikel