nieuws

Bouwkostenbedrijfsgebouw met kantoor

bouwbreed Premium

Projectomschrijving Het gebouw is een zelfstandige uitbreiding van het DORC aan de Kerkweg. De drie te bouwen hoofdfuncties zijn als losse volumes rondom patio’s gesitueerd. Op het terrein strekt zich vanaf de gevel van de cleanroom een vijver uit die via een poort langs de Kerkweg loopt. Door de gebouwen op deze wijze ten opzichte […]

Projectomschrijving

Het gebouw is een zelfstandige uitbreiding van het DORC aan de Kerkweg. De drie te bouwen hoofdfuncties zijn als losse volumes rondom patio’s gesitueerd. Op het terrein strekt zich vanaf de gevel van de cleanroom een vijver uit die via een poort langs de Kerkweg loopt. Door de gebouwen op deze wijze ten opzichte van elkaar te situeren, ontstaan zichtlijnen die de openheid in de werkomgeving vergroten en de relaties tussen de verschillende werkvloeren versterkt.

Constructie en gevels

Het project is gefundeerd op in het werk gestorte funderingsbalken, alleen de opslaghal is voorzien van een in het werk gestorte vloer op palen. De overige ruimten zijn voorzien van een kruipruimte met als systeemvloer kanaalplaten. Het skelet van het gebouw bestaat uit een staalconstructie. Het grootste deel van de halwanden is voorzien van gasbetonpanelen als binnenblad. De schil van het gebouw bestaat aan de onderzijde uit een eterniet bekleding met daarboven metselwerk met aluminium kozijn en vliesgevel.

Afwerking en inrichting

De gasbetonpanelen zijn ter plaatse van de kantoorruimten aan de binnenzijde bekleed met gipsplaten, deze zijn vervolgens gestuukt en voorzien van glasvliesbekleding. Door het hele gebouw ligt een doorlopende gietvloer. De balie, de wanden in het kantoorgedeelte en de pantry’s zijn afgewerkt met cantano fineer.

Installaties

De warmteopwekking gebeurt door een HR low Nox verwarmingstoestel. De verwarming van kantoor- en bedrijfsruimten vindt plaatst door middel van vloerverwarming.

Reageer op dit artikel