nieuws

Arnhem bouwt door ondanks recessie

bouwbreed Premium

In de regio Arnhem-Nijmegen zijn vorig jaar 3800 woningen gebouwd. Zo’n 550 huizen zijn gesloopt voor stadsvernieuwing. Die cijfers heeft de Stadsregio Arnhem-Nijmegen bekendgemaakt. In het gebied moeten jaarlijks minimaal 2600 woningen worden gebouwd om aan de groeiende vraag naar huizen tegemoet te komen. Ondanks de recessie is dat gelukt. In de stadsregio verrezen in […]

In de regio Arnhem-Nijmegen zijn vorig jaar 3800 woningen gebouwd. Zo’n 550 huizen zijn gesloopt voor stadsvernieuwing. Die cijfers heeft de Stadsregio Arnhem-Nijmegen bekendgemaakt. In het gebied moeten jaarlijks minimaal 2600 woningen worden gebouwd om aan de groeiende vraag naar huizen tegemoet te komen. Ondanks de recessie is dat gelukt. In de stadsregio verrezen in het bijzonder huurwoningen en appartementen. Vooral corporaties deden een duit in het zakje. Zij bouwden eigen projecten en namen daarnaast bouwprojecten over van ontwikkelaars die in problemen raakten. De verwachting is dat ook dit jaar meer dan 2000 woningen worden opgeleverd. Houdt de economische crisis aan, dan ziet het er voor 2014 minder rooskleurig uit.

Reageer op dit artikel