nieuws

Architecten: Snel en goedkoop is de vraag

bouwbreed

Een snelle bouw tegen een scherpe prijs. Dat verlangen opdrachtgevers onder invloed van de crisis, zo signaleren architecten. Arch-Vision maakt hiervan melding in zijn periodieke verslag over de stemming onder Europese architecten. Investeerders zoeken naar manieren om sneller en goedkoper te bouwen. Mooie, goed doordachte en duurzame gebouwen zijn uiteraard geen bezwaar, maar voorop staat […]

Een snelle bouw tegen een scherpe prijs. Dat verlangen opdrachtgevers onder invloed van de crisis, zo signaleren architecten. Arch-Vision maakt hiervan melding in zijn periodieke verslag over de stemming onder Europese architecten. Investeerders zoeken naar manieren om sneller en goedkoper te bouwen. Mooie, goed doordachte en duurzame gebouwen zijn uiteraard geen bezwaar, maar voorop staat snel het gewenste rendement valt te boeken. Dat geldt vooral voor Nederland en Duitsland maar ook in andere landen krijgt, in het verlengde van de architecten, de hele bouwketen met deze ontwikkeling te maken. De architecten die werden geraadpleegd, zien verder dat de bouwvolumes nog steeds flink onder druk staan.

Reageer op dit artikel