nieuws

Zelfbouwproject in krimpgemeente

bouwbreed

In de Brabantse gemeente Nispen verrijzen vijftien starterswoningen volgens het concept van collectief particulier opdrachtgeverschap(CPO). In het complex komt ook een huiartsenpost. Het gemeentebestuur en vertegenwoordigers van de Startersvereniging CPO Rozenakker hebben daartoe een overeenkomst ondertekend. De verantwoordelijke wethouder, Steven Adriaansen, verwacht dat particulier opdrachtgeverschap een oplossing kan zijn voor het wegtrekken van jongeren uit […]

In de Brabantse gemeente Nispen verrijzen vijftien starterswoningen volgens het concept van collectief particulier opdrachtgeverschap(CPO). In het complex komt ook een huiartsenpost. Het gemeentebestuur en vertegenwoordigers van de Startersvereniging CPO Rozenakker hebben daartoe een overeenkomst ondertekend. De verantwoordelijke wethouder, Steven Adriaansen, verwacht dat particulier opdrachtgeverschap een oplossing kan zijn voor het wegtrekken van jongeren uit krimpgemeenten zoals Nispen. Hij verwacht dat de samenwerking rond de nieuwbouw een bindende factor zal zijn. “Door middel van het bouwen van starterswoningen onder de vlag CPO leveren we een bijdrage aan vitale dorpen”, zegt hij. “Jongeren blijven ook in de toekomst behouden als inwoners van de kernen.” De vereniging van opdrachtgevers is tevreden over de samenwerking met de gemeente.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels