nieuws

Rotterdam geeft 
Binnenrotte facelift

bouwbreed

De Binnenrotte in het Laurenskwartier in Rotterdam krijgt een facelift. Het plein wordt verkeersluw gemaakt en het aantal bomen wordt uitgebreid van 71 naar negentig. Verder zijn er plannen om tegenover de Laurenskerk een groene ligweide te maken. Het gaat om een schuin oplopend grasveld. Op 2,75 meter hoogte komt een uitkijkpunt. De herinrichting brengt […]

De Binnenrotte in het Laurenskwartier in Rotterdam krijgt een facelift. Het plein wordt verkeersluw gemaakt en het aantal bomen wordt uitgebreid van 71 naar negentig.

Verder zijn er plannen om tegenover de Laurenskerk een groene ligweide te maken. Het gaat om een schuin oplopend grasveld. Op 2,75 meter hoogte komt een uitkijkpunt. De herinrichting brengt met zich mee dat de opstelling van de markt die hier wordt gehouden, veranderd en dat het aantal marktplaatsen wordt ingekrompen. Is er nu plek voor 417 marktkramen, na de facelift gaat het om 342 kramen. Het is de bedoeling dat het werk in de zomer van 2014 begint.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels