nieuws

Risico’s winning schaliegas ‘beheersbaar’

bouwbreed Premium

Risico’s winning schaliegas ‘beheersbaar’

De mogelijke gevolgen en risico’s voor natuur, mens en milieu zijn beheersbaar en kunnen binnen de bestaande regelgeving worden aangepakt. Dat schrijft minister Henk Kamp over het onderzoek van Witteveen + Bos naar schaliegaswinning.

Een definitief besluit over proefboringen neemt de bewindsman echter nog niet. Hij wacht op een advies van de commissie voor de MER, dat eind september wordt verwacht. Begin oktober zal Kamp een besluit nemen. In ieder geval belooft hij nu al dat voor elke aanvraag voor winning een MER zal worden geëist. Naast de mijnbouwvergunning moet daarnaast ook nog een omgevingsvergunning worden aangevraagd voor de inrichting van de winlocatie.

Reageer op dit artikel