nieuws

Recycledienst Rockfon moet nog gaan lopen

bouwbreed

Rockwool biedt samen met afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel de mogelijkheid om Rockfon plafondpanelen op te halen, waarna ze worden rerecycleerd.

De dienst  geldt zowel voor snijafval van nieuwe panelen, als voor complete oude plafonds.  Tot nu toe loopt het nog geen storm. Snijafval van alle Rockwool-producten wordt vermalen en tot briketten geperst, die de oven in gaan met nieuw basalt, de kerngrondstof van steenwol. De fabrikant van steenwol herbruikt het afval uit de eigen fabriek al sinds 1991. De ophaalservice is twee jaar geleden in het leven geroepen. De hoeveelheid opgehaald afval bedraagt tot nu toe slechts een fractie van het afval uit de eigen fabriek. Dat komt volgens kwaliteitsmanager Roger Dezaire niet alleen doordat er bij de productie van steenwol/(producten) best veel afval ontstaat, maar ook doordat er nog niet veel afval wordt ingeleverd.

Reageer op dit artikel