nieuws

Rabo Vastgoedgroep boekt nettoverlies

bouwbreed Premium

De Rabo Vastgoedgroep boekte in de eerste helft van het jaar een nettoverlies van 198 miljoen euro. Zo’n 245 miljoen euro minder dan de bescheiden winst van 47 miljoen in het eerste halfjaar van vorig jaar. Volgens de bank liepen de verliezen op omdat de vastgoeddivisie onder meer “fors” moest afwaarderen op grondposities. Bovendien verkocht […]

De Rabo Vastgoedgroep boekte in de eerste helft van het jaar een nettoverlies van 198 miljoen euro. Zo’n 245 miljoen euro minder dan de bescheiden winst van 47 miljoen in het eerste halfjaar van vorig jaar. Volgens de bank liepen de verliezen op omdat de vastgoeddivisie onder meer “fors” moest afwaarderen op grondposities. Bovendien verkocht Bouwfonds Property Development 30 procent minder woningen dan in de eerste helft van 2012. Het beheerd vermogen van Bouwfonds REIM steeg daarentegen met 0,2 miljard tot 5,7 miljard euro. Eerder dit jaar maakte de bank bekend de activiteiten van MAB Development af te bouwen. De afronding van de bestaande projecten, bij elkaar enkele tientallen, neemt waarschijnlijk zo’n 2,5 jaar in beslag.

Reageer op dit artikel