nieuws

Haskoning DHV maakt kanaal in Columbia veilig

bouwbreed

Royal Haskoning DHV adviseert in Columbia over de verbetering van de 120 kilometer lange vaarroute van de baai van Cartagena naar de rivier de Magdalena bij de stad Calamar.

Op het traject ligt een vierhonderd jaar oud kanaal dat zowel voor de scheepvaart als voor de waterbeheersing in het gebied van groot belang is. Drie jaar geleden veroorzaakten ernstige overstromingen 174 slachtoffers.

Haskoning DHV geeft leiding aan een consortium dat op basis van eigen onderzoek komt met ontwerpen voor verbeteringswerken zoals de versterking van dijken, de bouw van nieuwe sluizen en de aanleg van regelwerken voor de afvoer van sedimentatie. Het vier jaar durende project heeft een contractwaarde van 22 miljoen euro.

Haskoning DHV werkt samen met ingenieursbureau Gómez Cajiao. Het Nederlandse kennisinstituut Deltares zal een belangrijke bijdrage leveren op het gebied van de waarschuwingssystemen en modellering.

De verbeteringswerken zijn te meer nodig omdat Columbia vanwege de opwarming van de aarde steeds vaker te maken krijgt met de gevolgen van het door enorme stortbuien vergezelde natuurverschijnsel La Ninã.

Reageer op dit artikel