nieuws

Haegens Bouw en Ontwikkeling hoopt op doorstart

bouwbreed

Haegens Bouw en Ontwikkeling heeft surseance van betaling aangevraagd. Het Limburgse bouwconcern (omzet 2011: 43,7 miljoen euro) met vestigingen in Horst en Kerkrade, hoopt op een doorstart in afgeslankte vorm.

Het bedrijf, dat op dit moment nog 125 werknemers telt, werd volgens de directie “al jaren” geconfronteerd met “vraaguitval, een woningmarkt die nagenoeg is stilgevallen, een overheid die fors moet bezuinigen, gebrek aan financieringsmogelijkheden en overcapaciteit”, schrijft het management in een schriftelijke verklaring. De bouwer speelde hier op in door kosten te besparen en werknemers te ontslaan. Daarnaast werd, naast woning- en utiliteitsbouw, meer gefocust op de renovatie- en onderhoudsmarkt.  

Deze ingrepen hadden echter onvoldoende resultaat. “De omzet daalde sneller dan dat de organisatie hierop kon worden aangepast”, stelt de directie. “Geïnvesteerd vermogen bleef vastzitten in vastgoedprojecten die niet te verkopen zijn en financiering is in de huidige markt niet mogelijk.” Hierdoor ontstond een liquiditeitsgat van “enkele miljoenen” euro.

Reageer op dit artikel