nieuws

Friso incasseert forse omzetdaling

bouwbreed

Een schuldreductie van zo’n 10 miljoen euro heeft de liquiditeitspositie van Friso Bouwgroep sterk onder druk gezet. Ook de omzet van het bouwbedrijf uit Sneek liet een forse daling zien.

Friso Bouwgroep zag zijn omzet met 19 procent teruglopen van 114 miljoen naar 92 miljoen euro. Dat blijkt uit de gedeponeerde jaarrekening van de bouwer. In 2011 steeg de omzet nog met 7 miljoen euro. De crisisjaren ervoor was er bij Friso Bouwgroep ook al sprake van krimp. In 2008 was het bedrijf nog goed voor een omzet van 139 miljoen euro. De post liquide middelen nam met 9,5 miljoen euro af. Met het geld werd voornamelijk operationele schulden, ter waarde van 9 miljoen euro, afgelost.

Lees morgen meer over Friso Bouwgroep in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel