nieuws

Dwarskrachtdeuvelsysteem modulair en aanpasbaar

bouwbreed Premium

Dwarskrachtdeuvelsysteem modulair en aanpasbaar

Een dunne vloer met brede voegen en hoge belasting stelt andere eisen aan de dwarskrachtdeuvels dan een dikke vloer met smalle voegen en lage belasting. Daarom ontwikkelde Max Frank een modulair en aanpasbaar dwarskrachtdeuvelsysteem.

Met het Egcodorn-systeem kan de constructeur een optimale deuvelverbinding samenstellen voor een betonnen vloer. Het systeem heeft twee korven met elk twee beugels. Ze zijn open naar beide zijden, dus eenvoudig te combineren met de vloerwapening. Zowel de afmetingen van de korf als de diameter van de deuvel zijn variabel. Dat maakt een keuze voor een economische krachtsoverdracht mogelijk. Bij een smalle voeg hoort een dunne deuvel en een grote korf. Bij een brede voeg daarentegen hoort een dikke deuvel en een kleine korf.  

Reageer op dit artikel