nieuws

Blok beton van 4,5 ton valt uit kraan

bouwbreed

Tijdens hijswerkzaamheden is maandag bij de bouw van het Noord-Zuidlijnstation De Pijp onder de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam een blok beton uit een kraan gevallen. Het gaat om een 4,5 ton zwaar blok van circa 1 bij 2 meter dat uit een diepwand was weggesneden. Slachtoffers zijn er niet gevallen, wel werd een bouwhek vernield. […]

Tijdens hijswerkzaamheden is maandag bij de bouw van het Noord-Zuidlijnstation De Pijp onder de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam een blok beton uit een kraan gevallen. Het gaat om een 4,5 ton zwaar blok van circa 1 bij 2 meter dat uit een diepwand was weggesneden. Slachtoffers zijn er niet gevallen, wel werd een bouwhek vernield. Dat niemand door het betonblok is geraakt is volgens woordvoerder Michiel Jonker te danken aan de strenge voorschriften die bepalen dat bouwplaatspersoneel zich nooit onder een hijslast mag bevinden. Over de oorzaak van het ongeluk kan Jonker nog niets zeggen. Nader onderzoek moet daarover helderheid verschaffen.

Reageer op dit artikel