nieuws

VvE’s dringen aan op verlenging verlaagd btw-tarief

bouwbreed

VvE’s dringen aan op verlenging verlaagd btw-tarief

Eigenaren van appartementen vinden de termijn voor het lagere btw-tarief op onderhoud te kort. Zij dringen aan op verlenging van de tijdelijke crisismaatregel.

Moeilijke besluitvorming, eigenaren die niet komen opdagen op vergaderingen waar meerderheden nodig zijn om investeringen los te krijgen, besluiten die binnen een maand vernietigd kunnen worden door enkele leden van een Vereniging van Eigenaren (VvE): appartementbezitters kunnen soms nauwelijks profiteren van het btw-voordeel op renovatie en onderhoud dat sinds 1 maart voor een jaar geldt. Dat signaleert VvE Belang, de belangenbehartiger van ruim 200.000 appartementeigenaren op basis van een enquête onder 333 VvE’s.

Een derde van de ondervraagden geeft aan dat de looptijd van de regeling niet reëel is. De termijn voor het lager btw-tarief loopt op 1 maart 2014 af. Alleen projecten die voor die tijd zijn opgeleverd komen in aanmerking voor het tarief van 6 procent. “De bouwsector loopt daardoor honderden miljoen euro’s mis”, schat Kees Oomen, directeur van VvE Belang.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels