nieuws

Utrecht subsidieert transformatie

bouwbreed

Wie een bestaand bedrijfspand (zoals een kantoor, winkelruimte of garage) wil verbouwen tot woning(en) kan subsidie krijgen van de gemeente Utrecht. Voor elke zelfstandige woonruimte die wordt toegevoegd kan men 10.000 euro subsidie krijgen met een maximum van 50.000 euro per project. Bij zeer complexe projecten (meer dan 1000 vierkante meter) kan men ook een […]

Wie een bestaand bedrijfspand (zoals een kantoor, winkelruimte of garage) wil verbouwen tot woning(en) kan subsidie krijgen van de gemeente Utrecht. Voor elke zelfstandige woonruimte die wordt toegevoegd kan men 10.000 euro subsidie krijgen met een maximum van 50.000 euro per project. Bij zeer complexe projecten (meer dan 1000 vierkante meter) kan men ook een bijdrage krijgen voor het doen van een haalbaarheidsonderzoek. De bijdrage voor een dergelijk onderzoe k is maximaal 7500 euro. Alleen de eigenaar van een bedrijfspand kan de subsidie aanvragen. Ook verbouwplannen voor panden die vallen onder het project ‘Wonen boven Winkels’ komen voor subsidie in aanmerking. De regeling is bedoeld als impuls om bestaande gebouwen te verbouwen tot zelfstandige woonruimte. De gemeente hoopt dat door de regeling leegstand vermindert en de bouw wordtgestimuleerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels