nieuws

Sectorplan bouw laat op zich wachten

bouwbreed

Sectorplan bouw laat op zich wachten

Het sectorplan bouw laat nog zeker tot september op zich wachten. Dat meldt FNV Bouw.

Krijgt de oudere bouwvakker een korte werkweek in ruil voor salaris? Kan een timmerman volgend jaar makkelijker aan de slag in een ander sector? De regering heeft 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het omscholen van werklozen en jongeren, maar het wachten is op plannen uit de verschillende sectoren.

Ook in de bouw is dat plan nog niet af, laat een woordvoerder van FNV Bouw weten: “Het leek er vorige week even op dat we vóór het zomerreces een tipje van de sluier konden oplichten en met een contourschets naar buiten konden komen. Maar uiteindelijk vinden de cao-partijen het daarvoor toch te vroeg.”

De plannenmakers hebben volgens haar meer tijd nodig om de zaken verder uit te werken, in te vullen en financieel door te rekenen. “Gezien de geboekte vakanties verwacht FNV Bouw dan ook niet dat het plan er vóór september ligt.”

Reageer op dit artikel