nieuws

Renovatie stadhuis Enschede vertraagd

bouwbreed

Renovatie stadhuis Enschede vertraagd

De inwendige renovatie van het monumentale stadhuis in Enschede loopt vertraging op. Hoeveel is nog niet duidelijk. Het budget van 1,3 miljoen euro wordt zeker overschreden, maar exacte cijfers zijn nog niet bekend.

Het Rijksmonument uit 1933 wordt brandveilig gemaakt en er vindt een asbestsanering plaats. Tijdens de voorbereidende werkzaamheden op die sanering stuitte saneerder Kamphuis op een aantal tegenvallers zoals meer asbest in het pand te zitten dan gedacht.

Het stadhuis krijgt brandwerende deuren en er komt een nieuw brandmeldsysteem. De stalen draagconstructie wordt brandwerend gemaakt. Hoofdaannemer Croon Installatietechniek werkt in bouwteamverband samen met bouwkundig aannemer Dura Vermeer en asbestsaneringsbedrijf Kamphuis.

Reageer op dit artikel