nieuws

Provincie blokkeert windmolens Velsen

bouwbreed Premium

De provincie Noord-Holland keurt delen van het bestemmingsplan Zeezicht van de gemeente Velsen af. De gemeente wil ruimte maken voor plaatsing van nieuwe windturbines langs het Noordzeekanaal in de Noordzee ten noorden van het kanaal. Enkele maanden geleden heeft de provincie het beleid op het gebied van windmolens op het land aangepast. Zij wil domweg […]

De provincie Noord-Holland keurt delen van het bestemmingsplan Zeezicht van de gemeente Velsen af. De gemeente wil ruimte maken voor plaatsing van nieuwe windturbines langs het Noordzeekanaal in de Noordzee ten noorden van het kanaal.

Enkele maanden geleden heeft de provincie het beleid op het gebied van windmolens op het land aangepast. Zij wil domweg geen uitbreiding meer en heeft dat het gemeentebestuur van Velsen laten weten.

Het college van B en W wilde zich wel schikken naar de wensen van de provincie., maar de gemeenteraad niet. Die heeft via een wijzigingsvoorstel de windmolens op land toch weer het bestemmingsplan ingefietst.

De provincie dreigt nu een zogeheten reactieve aanwijzing te geven om de ruimtereservering voor de windmolens er weer uit te halen. Eerst wordt echter nog overlegd met de gemeenteraad van Velsen.

Reageer op dit artikel