nieuws

Hotelkamers in paleis van bisschop Haarlem

bouwbreed Premium

Het bisschoppelijk paleis in Haarlem staat te koop. De Vondel Hotelgroep heeft plannen om het gebouwencomplex tot hotel te verbouwen. Dat blijkt uit informatie van het bisdom Haarlem-Amsterdam. De verkoop van het bouwwerk uit de 18de eeuw is nog niet rond, zo benadrukt het bisdom. Zeker is wel dat de Vondel Hotelgroep inmiddels met de […]

Het bisschoppelijk paleis in Haarlem staat te koop. De Vondel Hotelgroep heeft plannen om het gebouwencomplex tot hotel te verbouwen. Dat blijkt uit informatie van het bisdom Haarlem-Amsterdam. De verkoop van het bouwwerk uit de 18de eeuw is nog niet rond, zo benadrukt het bisdom. Zeker is wel dat de Vondel Hotelgroep inmiddels met de gemeente Haarlem onderhandelt over de vergunningen die nodig zijn om van het bisschoppelijk onderkomen een hotel te maken. Als de verkoop doorgaat vertrekken de bisschop en zijn personeel naar naast de katherdraal gelegen de pastorie. De pastorie is in het recente verleden gerestaureerd.

Reageer op dit artikel