nieuws

Definitief streep door kartelboete Aalberts

bouwbreed Premium

Aalberts Industries hoeft de kartelboete van ruim 100 miljoen euro die de Europese Commissie het bedrijf in 2006 oplegde, definitief niet te belaten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie gisteren in hoger beroep bepaald. Het hof sprak Aalberts twee jaar terug al vrij. Tegen dat vonnis tekende de Europese Commissie echter bezwaar aan. Aalberts […]

Aalberts Industries hoeft de kartelboete van ruim 100 miljoen euro die de Europese Commissie het bedrijf in 2006 oplegde, definitief niet te belaten.

Dat heeft het Europese Hof van Justitie gisteren in hoger beroep bepaald.

Het hof sprak Aalberts twee jaar terug al vrij. Tegen dat vonnis tekende de Europese Commissie echter bezwaar aan.

Aalberts heeft betrokkenheid bij het koperen fittingenkartel altijd ontkend. Omdat het bedrijf nooit een voorziening voor de boete trof, heeft de uitspraak geen gevolgen voor de resultaten van de onderneming. Aalberts onderzoekt nog of een schadeclaim zal worden ingediend bij de Europese Commissie. Het concern gaf ruim een miljoen euro uit aan advocaten.

Reageer op dit artikel