nieuws

Asscher neemt proef met identiteitspas

bouwbreed

Om malafide uitzendbureaus aan te pakken, begint het ministerie van Sociale Zaken op 1 januari een proef met een identiteitspas voor werknemers. Dat heeft minister Asscher de Tweede Kamer laten weten. De proef wordt gehouden in de champignonsector die kampt met veel misstanden. Volgens Asscher is verder voor deze sector gekozen omdat die overzichtelijk is […]

Om malafide uitzendbureaus aan te pakken, begint het ministerie van Sociale Zaken op 1 januari een proef met een identiteitspas voor werknemers. Dat heeft minister Asscher de Tweede Kamer laten weten.

De proef wordt gehouden in de champignonsector die kampt met veel misstanden. Volgens Asscher is verder voor deze sector gekozen omdat die overzichtelijk is en zelf heeft gevraagd om de pas in te voeren. Hij hoopt met de pas ontduiking van het minimumloon, toeslagen, belastingen en uitbuiting tegen te gaan. Werkgevers, werknemers, de uitzendbranche en uitvoeringsorganisaties zijn enthousiast. Als de proef slaagt, wil de bewindsman kijken of de pas ook in andere sectoren kan worden ingezet zoals de bouw, schoonmaak, land- en tuinbouw en de horeca.

Met name in de bouw wordt van verschillende zijden al jaren gepleit voor een werknemerspas.

Reageer op dit artikel