nieuws

Zevenhonderd nieuwe stoelen in De Vest

bouwbreed

Zevenhonderd nieuwe stoelen in De Vest

Werknemers van bouwbedrijf De Nijs uit Warmenhuizen hebben ruim drie maanden de tijd om de volgende fase in de renovatie van theater De Vest in Alkmaar te klaren.

De grote zaal is volledig gestript. Straks heeft het publiek in deze zaal vanuit elk van de zevenhonderd stoelen goed zicht op het toneel. Daarvoor wordt de zaalvloer van beneden naar boven in een vloeiende lijn opgetrokken. Ook het toneelhuis, de foyers en de kantoren zijn aan de beurt. En klimaatbeheersing en akoestiek worden verbeterd.

Het theater dateert uit de jaren zeventig. Het gebouw voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen voor grote producties. Aanvankelijk was een grote verbouwing voorzien, maar die werd twee jaar geleden door de gemeenteraad stopgezet. Daarna werd besloten gedurende twee zomers het gebouw grondig te renoveren. Jonkman Klinkhamer Architecten maakte daarvoor het ontwerp. Theaterbezoekers moeten vanaf 5 oktober weer ouderwets kunnen genieten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels