nieuws

VVD voelt weinig voor isolatiesubsidie

bouwbreed

VVD voelt weinig voor isolatiesubsidie

Maxime Verhagen, de nieuwe voorzitter van Bouwend Nederland moet nog behoorlijk wat zendwerk verrichten. Hij wil dat er subsidies komen voor het isoleren van woningen.

De zogeheten sde+regeling, die duurzame energieproductie stimuleert, moet daarvoor worden aangepast. In dat potje zit 2,8 miljard euro. Verhagen denkt dat de duurzame energiedoelstellingen van het Rijk niet worden gehaald als er niets wordt gedaan aan energiebesparing in de gebouwde omgeving. VVD’er Rene Leegte is niet onder indruk van het  sympathiek klinkende verhaal van Verhagen. “Hij wil daarmee vooral de bouw stimuleren. Op zich een valide argument, maar zeg dat dan ook. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het isoleren van woningen niet leidt tot een lagere  energierekening. Daarom moeten we dus inzetten op efficiëntere energiesystemen. Of stoken voor de mussen ook niet zonde van het geld is? “Op zoldertjes zonder verwarming trekken mensen een trui aan.”

Reageer op dit artikel