nieuws

Volker Wessels mikt op zorgmarkt

bouwbreed

Volker Wessels gaat samen met ontwikkelaar CQ-Living kleinschalige groepswoningen in de markt zetten. Het zorgconcept moet “enkele tientallen miljoenen euro’s” aan bouwvolume opleveren.

Aannemer wil samen met CQ-Living voor tientallen miljoen euro’s aan groepswoningen in de markt zetten

De partijen hopen institutionele beleggers te interesseren om geld te steken in de bouw van modulaire zorgcomplexen. Deze panden zijn opgebouwd uit standaard modules van 94 vierkante meter groot, die onder meer gebruikt kunnen worden als een driekamerappartement, twee losse appartementen of vier studentenwoningen. Zes, acht of tien appartementen vormen een woongroep. De woongroepen kunnen op- of naast elkaar gebouwd worden zodat een groter complex ontstaat.

De prijs van de modules hangt van de inrichting en de grootte van het gebouw af. “De appartementen kunnen worden aangeboden voor een bedrag dat onder de sociale huurgrens ligt”, verzekert directeur Koen van Hoeckel van de in zorgbouw gespecialiseerde ontwikkelaar CQ-Living. Volker Wessels-bedrijven, in eerste instantie vooral het Tilburgse Van de Ven Bouw en Ontwikkeling, treden op als aannemer. De ontwikkelaar haalt de opdrachten binnen en ontvangt “een percentage van de bouwsom” als commissie. “Minder dan 5 procent.”

Gesprek

Concrete projecten zijn er nog niet. Regiodirecteur Toon van Laarhoven van Volker Wessels hoopt op termijn echter voor enkele tientallen miljoenen euro’s aan opdrachten binnen te halen. “Daar gaan we van uit.” CQ-Living is op dit moment in gesprek met 21 zorginstellingen. “Dat zijn onder meer partijen die mensen met dementie huisvesten, maar ook bijvoorbeeld een daklozenopvang.” De ontwikkelaar heeft bovendien met drie beleggers een intentieovereenkomst gesloten. “Het eerste project zal nog dit jaar starten.” Om welk project het gaat willen de partijen niet kwijt.

CQ-Living zou het concept in eerste instantie samen met de BVR Groep in de markt zetten. Toen die eerder jaar failliet ging moest directeur Van Hoeckel op zoek naar een nieuwe bouwer. Het project dat de ontwikkelaar en de Noord-Brabantse bouwer samen zouden uitvoeren ging voorlopig niet door. De ontwikkelaar ging in eerste instantie in gesprek met de curator van het bouwconcern. “We zijn uiteindelijk op zoek gegaan naar een bedrijf met een meer landelijke dekking.”

CQ-Living en Volker Wessels hebben een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar getekend. In principe bouwt de Amersfoortse aannemer alle projecten die de ontwikkelaar binnenhaalt. Van Hoeckel: “Als een andere bouwonderneming een stuk grond heeft waar wij op willen bouwen, zouden we ook met die partij in zee kunnen gaan.”

Reageer op dit artikel