nieuws

Van Gelder zoekt groei in Brabants infrawerk

bouwbreed

Van Gelder Groep ziet kansen om marktaandeel te winnen in Noord-Brabant. Begin dit jaar werd de vestiging van de gww-aannemer in Heteren daarom verplaatst naar Uden.

Gww-aannemer wil profiteren van leegte door omvallende bedrijven

“Van ons soort infrabedrijven zijn er niet zoveel meer in die buurt”, verklaart topman Evert van de Poll de verschuiving. De precieze doelstellingen van zijn bedrijf in de Zuid-Nederlandse provincie houdt hij liever nog even voor zich. “We zijn daar nu goed voor een omzet van tussen de 10 en 15 miljoen euro. We gaan er niet heen omdat we denken dat het afneemt.”

Het bedrijf wil vooral bij gemeenten nog meer voet aan de grond krijgen. “De afgelopen tijd zijn veel middelgrote infrabouwers verdwenen of opgegaan in een groter geheel. Wij hopen die leegte op te kunnen vullen.” Groeien wil Van de Poll louter op eigen kracht voor elkaar krijgen. “Overnames doen we niet of nauwelijks. Je haalt toch vooral de rotzooi van iemand anders binnen.” En de projecten van de over te nemen partij? “Die haal ik liever gewoon zelf binnen.”

Duitsland

Van Gelder kijkt ook voorzichtig over de grens. In Duitsland zijn inmiddels twee projecten in uitvoering. Opmerkelijk, want het bedrijf trok zich zo’n tien jaar geleden terug uit de Duitse markt. Het mentaliteitsverschil was te groot, concludeert Van de Poll achteraf. “We hebben destijds bovendien te lang onze eigen mensen het bedrijf laten leiden. Dat was niet handig.” Een nieuw Duits avontuur ziet de topman dan ook niet zitten. Nee, in Duitsland wordt vooralsnog alleen op projectniveau gewerkt. “En met name door Van Gelder Telecom.”

De infrabouwer uit Elburg zag zijn omzet het afgelopen jaar met 35 procent toenemen tot 294,3 miljoen euro. Vooral Van Gelder Telecom en Van Gelder Rail deden het goed. Maar ook Aannemingsmaatschappij Van Gelder en de kabel- en leidingentak van het bedrijf boekten omzetstijgingen van meer dan 22 procent.

Aansluiting

Wat de topman betreft blijft de omzet van zijn bedrijf ongeveer op dit niveau. “We hoeven niet te groeien naar de 500 miljoen. Zolang we aansluiting houden met de echt grote spelers is het goed.” Komend jaar verwacht de Elburgse infrabouwer een omzet die “een tikkeltje” lager ligt dan het voorbije boekjaar. “Het gaat zeker niet om een grote daling.”

Reageer op dit artikel