nieuws

‘Techneut die zich doorontwikkelt hoeft niet te somberen’

bouwbreed

‘Techneut die zich doorontwikkelt hoeft niet te somberen’

Uit het jaarlijkse salarisonderzoek van Cobouw en Berenschot blijkt dat 20 procent van de respondenten verslechtering van hun positie op de arbeidsmarkt vreest.

Maar is dat wel terecht? Wanneer de cijfers worden bekeken, gaat het zo slecht nog niet. De lonen voor werknemers in de bouw blijven stijgen. Weliswaar beperkt, want de loonstijgingen van het afgelopen jaar worden deels teniet gedaan door de inflatie. Het negatieve sentiment is dan opvallend. Dat constateert Ber Damen, directielid van Berenschot. Het past volgens hem in een “algeheel gevoel van zorgelijkheid” dat veel respondenten beleven.

De lonen stegen afgelopen jaar met gemiddeld 2,1 procent. De verwachting voor komend jaar is minder: ongeveer 1,6 procent. Of je wel of niet onder een cao valt, maakt niet uit. De bestaande cao voor de bouwnijverheid is verlengd. Niet zo gek dus dat slechts 8 procent van de respondenten verbetering ziet van zijn positie op de arbeidsmarkt.

Reageer op dit artikel