nieuws

Sopra koppelaar van soorten energie

bouwbreed Premium

Sopra neemt op 17 juni in Lelystad een testinstallatie in gebruik die lokaal opgewekte energiesoorten kan koppelen en opslaan. Sopra is een consortium rond de Almeerse leverancier van transformatorstations en schakelapparatuur. Voor de test in Lelystad is de groep samenwerking aangegaan met Acrres, het landelijk praktijkcentrum voor duurzame energie en groene grondstoffen. Het Soprasysteem bundelt […]

Sopra neemt op 17 juni in Lelystad een testinstallatie in gebruik die lokaal opgewekte energiesoorten kan koppelen en opslaan. Sopra is een consortium rond de Almeerse leverancier van transformatorstations en schakelapparatuur. Voor de test in Lelystad is de groep samenwerking aangegaan met Acrres, het landelijk praktijkcentrum voor duurzame energie en groene grondstoffen.

Het Soprasysteem bundelt stroom uit zon, wind en biomassa zonder dat daarvoor een uitgebreid elektriciteitsnet aangelegd moet worden. De initiatiefnemers zien vooral goede kansen in ontwikkelingslanden.

Reageer op dit artikel