nieuws

Roofrunner voor het staand bevestigen van dakplaten

bouwbreed Premium

De RoofRunner Tule is een tule-bevestigingsmachine voor platte daken die staand wordt bediend. Dit vermindert de rug-, schouder- en armbelasting tijdens het schroefwerk. Zo wordt uitval door ziekte vermeden, terwijl drie- tot viermaal sneller kan worden gewerkt.

De volautomatische dakplaatbevestigingsmachine werkt volledig op perslucht (8 bar). Dat maakt haar eenvoudig te bedienen, veilig in gebruik en onderhoudsarm. De machine kan verschillende typen schroeven verwerken in combinatie met diverse typen kunststof tules, tot een lengte van 200 millimeter.

De Roofrunner staat 32ste op de Syntens Innovatielijst 2013. Ze is ontwikkeld door Cor van Bakel: een uitvinder van machines voor de voedsel- en de maakindustrie, die relaties had met dakdekbedrijven en bedrijven die bevestigers voor dakplaten produceerden.

Vanuit de wens om het zware handwerk de verlichten, begon hij twaalf jaar geleden met het ontwikkelen van hulpstukken. Dit culmineerde in 1998 in de introductie van de eerste Roofrunner. De machines verwerkten toen schroeven met metalen plaatjes met een combinatie van elektronische en persluchtcomponenten. In 2010 werd de Roofrunner Tule geïntroduceerd, die geheel op perslucht werkt en geschikt was gemaakt voor tules.

Deze bevestiging bestaat uit een parker en een kunststof plug. De Roofrunner drukt de plug in het isolatiemateriaal, duwt de parker in de schacht en schroeft hem in het damwandprofiel. Wanneer de machine eenmaal is ingesteld (dit moet bij elk dak gebeuren en kost tien à vijftien schroeven) kun je honderdduizend schroeven achter elkaar inbrengen en zitten ze allemaal hetzelfde.

Reageer op dit artikel