nieuws

Rekenkamer: Meerwaarde pps geen 800 miljoen

bouwbreed Premium

Rekenkamer: Meerwaarde pps geen 800 miljoen

De Algemene Rekenkamer concludeert dat de geclaimde meerwaarde van 800 miljoen euro door de dertien pps-projecten van het Rijk een slag in de lucht is.

De berekening is volstrekt onbetrouwbaar, want de gebruikte parameters zijn zeer flexibel en niet gebaseerd op de werkelijkheid. Verder zijn er zorgen over de belangen van de overheid omdat het contractmanagement relatief slecht is geregeld. Ook volgen regelmatig weinig zakelijke discussies over de geleverde kwaliteit en zijn boetes eerder uitzondering dan regel.

De Tweede Kamer is vanochtend vertrouwelijk geïnformeerd over het rapport ‘Contractmanagement bij dbfmo-contracten’ en voelt volgende week verantwoordelijk minister Dijsselbloem van Financiën aan de tand over de conclusies.

Reageer op dit artikel