nieuws

Herontwikkeling De Hallen levert werk en stage op

bouwbreed

Vijftien jonge werkloze Amsterdammers krijgen de komende drie jaar voor een periode van drie jaar een baan bij bouwbedrijf De Nijs. Zo heeft de gemeente met het bedrijf afgesproken. Ook zijn er over een periode van drie jaar dertig stageplekken beschikbaar.

Strukton bezorgt twee werkloze jongeren een fulltime baan, stelt voor één jaar een opleidingsplaats beschikbaar en biedt twaalf Amsterdammers een stageplek. De afspraken over werkgelegenheid bij beide bedrijven zijn een uitvloeisel van de herontwik keling van De Hallen in Amsterdam-West. De aannemingscombinatie De Nijs/Strukton verbouwt voor stichting Trom de remise tot een levendige ontmoetingsplaats.

De afspraken over de bestrijding van jeugdwerkloosheid zijn afgelopen zaterdag ondertekend door wethouder An drée van Es. Amsterdam kent voor eigen aanbestedingen al langer afspraken over ‘social return’. Nu worden daarover ook met externe partijen in de stad afspraken gemaakt. “Daarmee wordt ‘social return’ niet alleen een zaak van de gemeente, maar van alle bouwende partijen in de stad”, ze gt de wethouder.

Amsterdam biedt komend jaar vijfhonderd stageplekken aan, waarvan driehonderd op gebied van bouw, infrastructuur en techniek. Ondanks de recessie heeft het bedrijfsleven behoefte aan personeel.

Reageer op dit artikel