nieuws

CPB: vijf jaar wachten met bouw windmolens

bouwbreed

CPB: vijf jaar wachten met bouw windmolens

Vanwege de huidige lage energieprijzen zou Nederland vijf jaar moeten wachten met de aanleg van 3500 megawatt aan windenergie.

Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in een maandag gepubliceerde kosten-batenanalyse. In het rapport rekende het CPB door wat de opbrengsten zouden zijn wanneer het kabinetsproject Windenergie op Land, waarmee in de nabije toekomst 6000 megawatt door windmolen moet worden opgewekt, volgens plan zou worden gerealiseerd. Het blijkt dat de opbrengsten tot 2040 weg te strepen zijn tegen de kosten. Dat komt vooral doordat de prijs van energie de laatste jaren steeds lager is geworden, terwijl in de meeste plannen nog is uitgegaan van een stijging.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel