nieuws

Contract renovatie 111.000 huizen

bouwbreed Premium

De deal voor het renoveren van 111.000 huurwoningen is rond. Minister Blok (wonen) tekent donderdag het contract.

Vier bouwbedrijven zijn bij de deal betrokken. Het gaat om Dura Vermeer, Volker Wessels, BAM en Ballast Nedam. Zeker zes corporaties doen mee. Hoe het akkoord er precies uit komt te zien, is nog niet bekendgemaakt. Het is in elk geval de bedoeling dat de huurwoningen energienotaloos worden gerenoveerd. Dat betekent dat huurders geen aparte energierekening meer krijgen, maar alle maandelijkse woonlasten overmaken aan de verhuurder.

Minister Blok liet zich eerder al positief uit over het revolutionaire voornemen van bouwbedrijven en corporaties. Met de afspraken is volgens eerdere berichten een bedrag van 2,5 tot 5 miljard euro gemoeid.

De renovaties moeten binnen vijf jaar zijn afgerond.

Reageer op dit artikel