nieuws

Combihamer Hilti zuigt meteen boorgat schoon

bouwbreed Premium

Hilti levert een draadloze combihamer die via een holle boor het boorgat schoonzuigt. Het systeem is voorzien van het ‘acht uurs’ TNO-logo. De gebruiker kan er aantoonbaar acht uur achtereen mee werken zonder dat het stof de wettelijke waarde overstijgt.

De leverancier noemt zijn combinatie van de holle boren, de VC 20-U-Y stofzuiger en de TE 30-A36 combihamer het eerste ETA-goedgekeurde systeem voor achteraf geïnstalleerde wapening dat tegelijkertijd boort en reinigt. Het boormeel verdwijnt tijdens het boren automatisch via gaatjes in de kop van de boor waarna het door de holle kern van de boor in de stofzuiger terechtkomt. Deze manier van werken halveert volgens Hilti het achteraf plaatsen van wapening. De fabrikant adviseert voor dat laatste zijn chemische verankering Hilti HIT-HY 200. De zelfklevende mortel wordt geïnjecteerd met de draadloze mortelspuit HDE 500-A22. Deze machine regelt automatisch het volume. Een automatische ontkoppeling voorkomt volgens de leverancier weglekken van mortel. De accu-combihamer, de stofzuiger, en de draadloze dispenser ontvingen de ‘2013 Red Dot design award’ voor het ontwerp.

Reageer op dit artikel