nieuws

Bouwproductie daalt met 12 procent

bouwbreed

De Nederlandse bouwproductie lag in april van dit jaar 12 procent lager in vergelijking met april vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van Eurostat. Ten opzichte van maart daalde de productie met 2,3 procent. De daling was daarmee het afgelopen jaar een van de grootste in West-Europa. Alleen in Spanje en Portugal viel de bouw […]

De Nederlandse bouwproductie lag in april van dit jaar 12 procent lager in vergelijking met april vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van Eurostat. Ten opzichte van maart daalde de productie met 2,3 procent. De daling was daarmee het afgelopen jaar een van de grootste in West-Europa. Alleen in Spanje en Portugal viel de bouw nog meer terug. In Polen was de teruggang met 25 procent het sterkst in Europa.

In heel Europa doet de bouw het slecht. Gemiddeld daalde het productieniveau met 6 procent.

Reageer op dit artikel